Nils Gustafsson syyllinen Bodom-järven murhiin?

<< < (20/33) > >>

Jaska_Jokunen:

Ulkovaltojen väkivaltaiseksi agentiksi sittemmin osoittautunut Hans Assmann tuli kirurgiseen sairaalaan murhan jälkeen likaisena, lääkärit mm. totesivat hänen teeskentelevän tajutonta ja kolmen lääkärin päätöksellä ilmoittivat asiasta poliisille, joka ei lupauksestaan huolimatta tullut hakemaan Assmannin varusteita tutkittavaksi kirurgisen sairaalan edessä poliisia odottavalta Palolta eivätkä lääkärit pyynnöstään huolimatta päässeet asiassa kuulusteltavaksi. Oudosti käyttäytyvä valehteleva potilas puhdisteli käsiään pitkin yötä liuottimilla. Assmann ei ollut murhayönä kotonaan vaimon luona mutta löytyi "salarakas" joka antoi Assmannille alibin.

Se lääkäreitä korpesi, että he katsoivat itsensä asiantuntijoiksi potilaan käytöksen suhteen eikä heitä haluttu kuulla vaikka murhaan liittyvistä asioista mahdollisesti jotain tietäviä pyydettiin ilmoittautumaan. Assmannin toimia ilmeisesti käskettiin jostain peittelemään.

pikkumyy:
Lainaus

.Komitet gosudarstvennyi bezopasnosti  ...
  ... nykyään tätä neuvostoisänmaallista järjestöä ei enää ole virallisesti olemassa. Lööppien mukaan Gustavsson on tunnustanut jotakin, mutta en ole saanut selvää mitä. Miksi J.Palo on ollut niin kiinnostunut juuri tästä oikeusjutusta ? En osaa sanoa. Alkuperäisissä johtolangoissa on ollut niin paljon ristiriitaisuuksia, että näyttää siltä, että joku on halunnut peitellä tai haitata tutkimuksia.

Arethusa:
Lainaus käyttäjältä: Hippi - 03.09.05. klo 16:10:02


Minua on alkanut ihmettyttää Jorma Palon voimakas esiintyminen tämän asian tiimoilla. Hän on ollut lehtien ja radion haastateltavana (TV:stä en tiedä, kun en juurikaan katsele) ja hän on sitä samaa mantraa NG:n syyttömyydestä hokenut kaiken aikaa. Eräässä paikallisradion haastattelussa hän ihan todella kiihtyi, kun toimittaja ei ottanut uskoakseen, vaan kysyi todisteita asiaan. Aivan kuin tässä olisi Jorma Palon henkilökohtainen lehmä ojassa.

Jos tämä olisi Agatha Christien käsikirjoittama juttu, niin lopussa varmasti Jorma Palo paljastuisi syylliseksi.
 Tuota olen myös ihmetellyt. Hänhän on kirjoittanut aiheesta kirjan (ennen kun epäillyt kohdistuivat Gustafssoniin). Kirjaa en ole lukenut, mutta eräässä ajankohtaisohjelmassa hän ei vakuuttanut. Ohjelman perusteella tulkitsen, että epäili Assmania, koska tämä oli sinä yönä ollut entistä sekavammassa tilassa, ja lisäksi vaatteet veressä. Palo kertoi, että Assman oli Kirurgilla vakioasiakas, joka kaiken aikaa tallusteli sisään nukkuakseen vaikka parvekkeella.

Uskoisin, että Palolle olisi tästä tullut ns. päähänpinttymä, vieläpä loukkaannuttuaan siitä, ettei Assmanin verisiä vaatteita pyynnöstä tultu noutamaan tutkittavaksi (ihmettelen, kuinka viitsi näiden kanssa seistä Kirurgisen edessä, kun lähimmälle poliisiasemalle olisi ollut viiden minuutin kävelymatka).

Palon päättely (kirjaa en ole lukenut) perustuu minusta henkisesti sairaan miehen jälkeenpäin kehuskeluun ns. saavutuksillaan (oli lähettänyt Kirurgiseen sairaalan ulkomailta postikortteja tunnusten tekonsa). Sinä yönä hän ehkä oli jonkun hakannut, josta tunsi ahdistusta (ehkä vaimonsa, tai salarakkaansa, tai satunnaisen ohikulkijan). Bodomin murhista siitä on kuitenkin jopa maantieteellisestikin matkaa aamuyöstä.

Mutta, jossain tämän ketjun viestissäni kerroin, kuinka päädyin uskomaan Gustafssonin syyllisyyteen. Miltei samoin sanoin Ulla Karttunen tämän päivän Hesarin vieraskynässä (Bodominjärven tapauksessa todellisuus jäänyt fiktion varjoon) kuvaili fiktion kautta, kuinka ne kengät voisivat päättyä surmaajan jalkoihin. Fiktiona sitä on mahdotonta muodostaa uskottavaksi. Todisteenahan se ei käy. Kuten ei myöskään tunnustus pidätyshetkellä.

Loppukanteenina keskusteluun omalta puolestani, oliko tarpeellista näin hatarin perustein käydä oikeusprosessia. En todella tiedä. Vaikka uskon Gustafssonin syyllisyyteen surmiin, niin uskoisin hänen koko elämänsä olleen tämän varjostama. Taakka on kantanut kaiken aikaa, ellei ole tunteeton psykopaatti. Miten nyt viidentoistavuuden vuoden vankilassa istumisella voisi sovittaa aiheuttamansa tuskaa sen enempää surmatuille, kuin omaisille.

A. Gnostic:
Vastaukseni oli muu. Nils on Iso G.
Nils Gustafssons underbara resa med Children af Bodom.

pikkumyy:
Lainaus

Entinen Uuden Suomen toimittaja Asko Vuorjoki:
 
 "He sanoivat, muistan sen sanatarkasti. He sanoivat: 'Olette saaneet paljon selville. Tiedätte enemmän kuin poliisi.' Ja tässä yhteydessä saatiin se käsitys, että he olivat yhtä mieltä meidän kanssa siitä, että Hans Assmann oli Bodomjärven murhaaja. Suomalaisella klubilla kävi kyllä selväksi, että heidän antamansa lausunto meille siinä yhteydessä oli tarkoitettu nimenomaan Uudelle Suomelle. Me saimme varsin selkeästi sen käsityksen, että jos me julkistamme heidän lausuntonsa virallisessa mielessä, niin he kiistävät kaiken."

http://chat.yle.fi/yleradio1/keskustelu/viewtopic.php?t=1806

Kun nyt siis Hans Assmann on käynyt täällä toistuvasti ja vakoilijana, niin jossakin varmaan on tallessa hänen antamansa raportit - kenties ei Stasin arkistossa, mutta KGB:n arkistoissa ja näitähän tässä vuosia sitten julkistettiin. Onko Hans Assmann hävinnyt KGB:n arkistoista ?  Merkillinen surmatyö tämä Bodom-järven työ, sen ovat useat tekijät tunnustaneetkin (kioskinpitäjä muitten muassa)?

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu