Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy. Kadotitko aktivointiviestin?

Kirjoittaja Aihe: Poliittiset virkanimitykset - suomalaisen demokratian mätäpaise?  (Luettu 2368 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

avanninen

 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 87
  • Ylöspäin
Luen parhaillaan Silvo Kaasalaisen kirjoittamaa teosta Virkanimitysruletti: Miksi sopiva voittaa pätevän? (WSOY 2011). Kirjassa on monia mielenkiintoisia tarinoita esim. virkojen luomisesta tutuille organisaatiomuutoksen yhteydessä, omien vaalikampanjoiden maksattamista korkeina tilavuokrina, perusteettomia ja laittomia irtisanomisia sillä perusteella että "tyyppi on mäntti" jne.

Kaasalainen lainaa Jarmo Laineen kirjaa Kyky, taito, vaiko koeteltu poliittinen kunto - Poliittiset virkanimitykset maan tapana (Art House 1993):
Lainaus
Poliittiset virkanimitykset heikentävät kansalaisten luottamusta poliittiseen järjestelmään ja puoluelaitokseen.

Poliittiset virkanimitykset alentavat tehokkuutta sekä valtion että kuntien hallinnossa. Ne lisäävät siten veronmaksajille kasautuvia kustannuksia.

Poliittiset virkanimitykset aiheuttavat päteville ja ammattitaitoisille yksilöille henkilökohtaisia ongelmia: masentuneisuutta, aiheetonta epäpätevyyden tunnetta, kostonhalua ja työmotivaation heikkenemistä. Nämä voivat johtaa fyysisiin tai psyykkisiin sairauksiin, pahimmassa tapauksessa jopa työkyvyttömyyteen.

Poliittiset virkanimitykset rappeuttavat yhteiskunnan moraali- ja arvoperustaa, mikä edelleen myötävaikuttaa korruption yleistymiseen, toisarvoisen juonittelun lisääntymiseen sekä kansalaisten keskinäisen katkeruuden kasvuun.

Vieraannuttaessaan kansalaisia politiikasta poliittiset virkanimitykset vaikeuttavat yhteiskunnan jäsenten yhteisten asioiden järkiperäistä hoitoa. --

Poliittiset virkanimitykset ovat todellisuudessa synnyttäneet Suomeen huippuvirkoihin nimitetyn poliittisen eliitin, joka hallitsee maata kansanvallan kulissien takana. Hallittujen kannalta ei lopulta ole kovin suurta eroa sillä, hallitseeko eliitin virkoja yksi, kaksi vai kolme puoluetta.

Ristiriidassa lainsäädäntömme kanssa olevat nimitykset vähentävät kansalaisten lainkunnioitusta ja rapauttavat lainkäyttöjärjestelmäämme.

Kaasalainen kirjoittaa myös:
Lainaus
Kansanedustajat ovat niin kiinteä osa poliittisten nimitysten mandaattipeliä, että he ovat menettäneet oikeutensa kritisoida huonoa lainvalmistelua - he ovat itse siitä vastuussa. Monet hallintoon kohdistuvat uudistukset ovat myös suorastaan torsoja sen vuoksi, että virkamiehet esittävät huonoja ratkaisuja, jotka eivät maistu ministeristä pahalta, ja ministeri taas hakee ratkaisuja, jotka näyttävät hyvältä seuraavissa vaaleissa. Ongelmat, jotka uudistuksella piti parantaa, jäävät. Yhtä tällaista silmänlumeuudistusta eli Paras-hanketta edellä jo käsittelin.

Jukka Hankamäkikin on blogissaan käsitellyt poliittisia virkanimityksiä.

Tämä liittyy täydellisesti keskusteluun suuren politiikan mahdollisuudesta. Tulee myös mieleen, että keksitäänkö julkisessa keskustelussa kauhistella jotain Venäjän demokratiaa vain, jotta oman hallinnon ongelmat saataisiin lakaistua maton alle? Poliittiset virkanimitykset pitää nähdä korruptiona sen sijaan että hyväksytään ne olankohautuksella ja tokaisulla "tämä on sitä demokratiaa". Pienten puolue-eliittien omaksi hyödykseen pyörittämä hallinto ei todellakaan ole "sitä demokratiaa". Se voi toki olla väistämätöntä tilanteessa, jossa suuri kansalaisten enemmistö on välinpitämätöntä tai tietämätöntä huonon ja tehottoman hallinnon suhteen; tämä ei kuitenkaan tee hallinnosta demokraattista.

Onko näkökulmalaisilla mitään mielenkiintoisia tarinoita poliittisista virkanimityksistä? Onko kokemuksia?

Lisäys: YouTubesta löytyy Silvo Kaasalaisen kirjan julkistuksen yhteydessä tehty haastattelu. Videon julkaisija on promerit.net.
« Viimeksi muokattu: 10.01.12 - klo:10:27 kirjoittanut avanninen »
Kirjattu
"The ability to see our lives as stories rather than unrelated, random events increases the possibility for significant and purposeful action." - Daniel Taylor: Tell Me a Story

Acousticus

 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 3802
Mielestäni oleellisempaa kuin nimitys - tai koplaukset nimitystä ennen ja sen aikana - on nimitetyn mahdollisesti demokratiaa kunnioittamaton toiminta virassaan. Voitanee kuitenkin pitää todennäköisenä, että nimitetty virkaan päästyään demokratiaa enemmän kunnioittaa nimitystään auttaneiden asiaa, joten onhan tuo varsin asiallista puhua poliittisista virkanimityksistä epädemokraattisina.

Toinen asia on, miksi ylipäätään työhön tulee valituksi, vaikuttaako eniten puolueen jäsenkirja vai joku muu asia. Aikoinaan alkoi ilmestyä työpaikkailmoituksiin määreitä kuten 'hyvä tyyppi', mutta nykyään kyseinen määre taitaa olla de facto arkipäivää, ei sitä enää käytetä ja selvää kai on, että jos paikan hakija työhaastattelussa ei täytä hyvän tyypin kriteereitä haastattelijoiden mielestä, paikan saa joku muu, vaikka sitten vähemmän pätevä. Saman puolueen jäsen tietysti helpommin on hyvä tyyppi. Ihan kuten saman urheiluseuran jäsen, rotari, leijona, jonkin yhdistyksen jäsen, tms.

Toisenlaisiakin käytäntöjä on olemassa. Amerikassa virkaan valittu presidentti putsaa aina pöydän ja miehittää hallintokoneiston tarvittaessa/halutessaan omillaan. Nimitykset ovat siis poliittisia pääsääntöisesti. Sen sijaan kaupalliset virkanimitykset, kuten esimerkiksi monsantolaisten johtajien nimittäminen ruoka- ja maatalouspolitiikkaa hoitaviin virastoihin on (kansan)demokraattiselta kannalta mätäpaise - tokihan sellainen noudattaa rahan demokratiaa, yksi raha - yksi ääni -periaatteella. Ei liene epäselvää, että suomalainenkin systeemi on luisumassa ellei jo luisunut kansanvallasta rahanvallaksi. Siinä mielessä virkanimitykset (poliittiset/kaupalliset/tms) tulee pitää koko ajan keskustelussa kansanvaltaa vaurioittavina - sikäli kuin suomalaisilla nimityksillä EU:n sisällä on paljonkaan merkitystä.

Vaikka tuossa erottelen kaupallisen poliittisesta, niin yhtä ja samaa kauppapolitiikkaahan se taitaa olla.
Kirjattu
In his evidence Robert Gallo stated:  "You have to purify".  (T1257).
Lämmitystehot W/m² [wiki]:   Takaisinsäteily: 257 > 235 (Aurinko)
Säteilypakote W/m² [IPCC]:   Takaisinsäteily: 1,6  <  235 (Aurinko)

Vanha Aatami

 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 12044
 • Kuulkaa! Viisaus kutsuu, ymmärrys korottaa äänensä
Taas räikeä esimerkki mulle-sulle korruptiosta suomalaisessa yhteiskunnassa:
Ritva Viljanen valittiin Helsingin apulaiskaupunginjohtajaksi
http://omakaupunki.hs.fi/paakaupunkiseutu/uutiset/ritva_viljanen_valittiin_helsingin/

Mitä uutisen rivien välistän luettavissa:

"Sisäministeriön kansliapäällikkö Ritva Viljanen  (sd) on valittu Helsingin henkilöstö- ja sivistystoimen apulaiskaupunginjohtajaksi. Valtuuston äänestyksessä Viljanen sai 48 ääntä ja vihreiden ehdokas Tuija Brax 32 ääntä.
.....

Virasta maksettava palkka on 12 066 euroa kuukaudessa.

Helsingin apulaiskaupunginjohtajaksi  haki kuusi henkilöä.

Vihreät katsoi, että paikka kuuluu heille, koska viime kunnallisvaaleissa vihreät nousi Helsingin kaupunginvaltuuston toiseksi suurimmaksi ryhmäksi kokoomuksen jälkeen.

Äänestyksen jälkeen vihreät ilmoitti olevansa pettynyt valintaan, koska paikka on kuulunut perinteisesti valtuuston toiseksi suurimmalle puolueelle. Vihreiden mielestä Viljasen valintaa kannattanut kokoomus käveli asiassa äänestäjien tahdon ylitse.

Apulaiskaupunginjohtajan paikka vapautui, kun sen edellinen haltija Tuula Haatainen (sd) siirtyi maaliskuussa Kuntaliiton varatoimitusjohtajaksi."


Ei ihme, että vanhat puolueet vihaavat raskaasti uusia tulokkaita kuten persuja, jotka saattavat sotkea ikiaikaisia nautinta- ja korruptiokuvioita.

Kuntien ja valtion virkamiehet nimitetään ihan pienestä, puolueessa aktiivisesta joukosta, vaikka valtava enemmistö suomalaisista ei kuulu puolueisiin.

Isojen virastojen päälliköt valitaan poliittisesta pienestä hyvä-veli-porukasta, vaikka mahdollisuus päästä virkaan on lain mukaan puhtaasti pätevyysperusteinen.

Sopii kysyä, että miksi korkein hallinto-oikeus ja oikeuskansleri hyväksyvät puhtaasti poliittiset virkanimitykset?


Arvioiden mukaan puolet, ehkä jopa kaksi kolmannesta kuntien ja valtion virkanimityksistä tehdään pääosin poliittisin perustein. Pätevimmät hakijat ovat koko prosessista poissa. Poliittiset virkanimitykset myös turvottavat hallintoa, kun "johtavilla puolueilla" pitää olla oma edustajansa, joita ei kiinnosta itse tehtävä vaan oma ja puolueen mandaatti.

Poliittiset virkanimitykset ovat päivän selvää korruptiota ja vahingoksi yhteiskunnalle. Ai, niin "ei saa keikuttaa venettä" - vaikka pohja vuotaa....

Ja kuten näkyy Vihreät ovat päässeet kaikki aateensa myymällä vihreälle oksalle mukaan rakenteellisen korruption mulle-sulle-peliin. Ei ihme, että perusviholliset pitää hakea politiikan sisäpiirin ulkopuolelta.

PS.
Katso myös kuinka HS uutisoi asiasta:
http://www.hs.fi/msn/paakirjoitukset/Kokoomus+valitsi+demarit/a1305560713979


VA.
« Viimeksi muokattu: 26.04.12 - klo:14:34 kirjoittanut Vanha Aatami »
Kirjattu
Saarn. 12.
Hän pohdiskeli sattuvia sanontoja ja kirjoitti vilpittömiä totuuden sanoja. Viisaiden sanat ovat teräviä kuin häränajajan piikki, mietelauselmat kuin lujia nauloja.
Rauhan Nobel-palkinto vuonna 2012.

Hayabusa

 • kumiankka
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 2351
Harmi etten huomannut tuota työpaikkailmoitusta. Olisin voinut hakea sitä. Ja tarvittaessa ottaa sekä punaisen että vihreän jäsenkirjan, niin kaikki olisivat olleet tyytyväisiä  ;D
Kirjattu
Mul on tääl lompakos kolkyt tonnii - unohtunut talousviisaus vuodelta 1985.

riittinen

 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 3275
Ministeri Päivi Räsänen (Krist) todisti juuri Radio Suomen uutisissa, että se, että uusi "Ritva Viljas.ka" , Sisäasiainministeriö kangsliapäällikkö eli maan korkein lainvalvoja on ollut mukana Kristillisen liiton toiminnassa, mm. eduskuntavaaliehdokkana, on "joko puhdas sattuma tai sitten JOHDATUSTA"!
« Viimeksi muokattu: 10.09.12 - klo:12:44 kirjoittanut riittinen »
Kirjattu

Hayabusa

 • kumiankka
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 2351
Päivi Räsänen saatoi juuri tehdä johdatuksen saattelemana vuoden poliittisen teon.

Tähän asti poliittiset virkanimitykset on hyssytelty, koska toimijat ovat olleet liian merkittäviä. Mutta nyt kun jeesuspuolueen puheenjohtaja tekee syntiä, saavat kaikki arvostella. Toivottavasti keskustelu laajenee kattamaan myös muiden syntejä. Samoin kuin Timo Kalli aloitti vaalirahasotkuselvittelyn lausunnollaan omista vaalirahoistaan. Penkomista näissä virkanimityksissä riittää.

Poliittisia virkanimityksiä on monenlaisia. Joskus valitaan pätevistä sopivin. Toisessa ääripäässä on tapaus Eva Biaudet, jossa tarvittiin valtioneuvoston päätös, jotta sopivuus saatiin täyttämään pätevyyden minimivaatimukset. Tämä tapaus Päivi-Päivi on sieltä välistä.

Räsänen lipsautti myös toisen merkittävän asian sanoessaan, että kyllä ne kansliapäällikön hommat oppii. Eli korkean virkamiehen tehtävät eivät olekaan niin vaikeita kuin annetaan ymmärtää. Pitäisiköhän palkkoja tarkistaa - alaspäain?
Kirjattu
Mul on tääl lompakos kolkyt tonnii - unohtunut talousviisaus vuodelta 1985.

Seneca

 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 590

Poliittiset virkanimitykset alentavat tehokkuutta sekä valtion että kuntien hallinnossa. Ne lisäävät siten veronmaksajille kasautuvia kustannuksia.

Poliittiset virkanimitykset ovat todellisuudessa synnyttäneet Suomeen huippuvirkoihin nimitetyn poliittisen eliitin, joka hallitsee maata kansanvallan kulissien takana. Hallittujen kannalta ei lopulta ole kovin suurta eroa sillä, hallitseeko eliitin virkoja yksi, kaksi vai kolme puoluetta.

Ristiriidassa lainsäädäntömme kanssa olevat nimitykset vähentävät kansalaisten lainkunnioitusta ja rapauttavat lainkäyttöjärjestelmäämme.

Viime aikoina tiedotusvälineet ovat olleet tulvillaan uutisia julkisen sektorin järjestelmistä, jotka eivät toimi. Syinä ovat organisaatioiden rakenne, onneton lainsäädäntö, henkilöstön puutteellinen ohjaaminen, huono työmoraali, toimimattomat tietojärjestelmät, rahoituksen monet keskenään kiistelevät kanavat, jne. Lehdissä on myös uutisia rakennusten homeongelmista, vähittäiskaupan duopolista, karmeista erehdyksistä lasten hyvinvoinnin turvaamisessa, huonosta viihtymisestä kouluissa, tonttipulan aiheuttamasta pääkaupunkiseudun kalliista asumisesta, jne.

Kun valitaan keskeisiin tehtäviin ministereitä ja virkamiehiä, joilta puuttuu alan tuntemus ja johtamisosaaminen, seurauksena on välttämättä tällainen yhteiskunta, jossa kansalaisten palvelut eivät toimi ja karmeimpiinkaan epäkohtiin ei saada parannuksia. Esimerkkejä tällaisesta kehityksestä on monissa maissa ja kautta historian. Eniten tuhoa eliitti aiheuttaa diktatuureissa, mutta samaa kansalaisten pettämistä tapahtuu myös demokratioissa, esimerkkinä vaikkapa Kreikan vallassa olleet kaksi sukua.

Suomalaisten olisi syytä herätä siihen, että tuo poliittisten puolueitten lavastama taistelu aatteiden välillä on eräs keino, millä pidetään valta pienten, lopulta toistensa kanssa hyvin yhteen pelaavien ryhmien käsissä. Samaan kategoriaan kuuluu työnantajien ja työntekijäjärjestöjen korkean profiilin kiistelyt, joilla on muunmuassa saatu valtava omaisuusmassa työntekijäjärjestöjen johtajien käsiin. Suomalainen hyvävelijärjestelmä on myös tehokas menetelmä vallan ottamiseksi harvojen käsiin.

Kukapa keksisi tavan tuoda arabien kevät Suomeen?
Kirjattu

kuriiri

 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 4855
 • Kurre asuu pihatuijassa
Kun valitaan keskeisiin tehtäviin ministereitä ja virkamiehiä, joilta puuttuu alan tuntemus ja johtamisosaaminen, seurauksena on välttämättä tällainen yhteiskunta, jossa kansalaisten palvelut eivät toimi ja karmeimpiinkaan epäkohtiin ei saada parannuksia.

Meillä on kuitenkin oikeusjärjestelmä, mikä on erillään poliitttisesta päätännnästa. Olisiko tässä Räsäsen antaman nimityksen johdosta siellä suunnalla hieman sondit kohollaan oleva pohdiskelu aiheellista.

Pitäähän ministerienkin toimia valvoa, eikö näin?
Kirjattu
- Kun nouset korkeammalle, havaitset  enemmän ja olet oma itsesi, liittoutumaton  -

Vanha Aatami

 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 12044
 • Kuulkaa! Viisaus kutsuu, ymmärrys korottaa äänensä
Kun valitaan keskeisiin tehtäviin ministereitä ja virkamiehiä, joilta puuttuu alan tuntemus ja johtamisosaaminen, seurauksena on välttämättä tällainen yhteiskunta, jossa kansalaisten palvelut eivät toimi ja karmeimpiinkaan epäkohtiin ei saada parannuksia.

Meillä on kuitenkin oikeusjärjestelmä, mikä on erillään poliitttisesta päätännnästa. Olisiko tässä Räsäsen antaman nimityksen johdosta siellä suunnalla hieman sondit kohollaan oleva pohdiskelu aiheellista.

Pitäähän ministerienkin toimia valvoa, eikö näin?

Tähän "maan tapaan" ja poliitikkojen tekemisiin voi vaikuttaa vain vaalikopissa - tai kirkossa - rukoilemalla tms.:
http://nakokulma.net/index.php?topic=529.msg234069#msg234069

VA.

Kirjattu
Saarn. 12.
Hän pohdiskeli sattuvia sanontoja ja kirjoitti vilpittömiä totuuden sanoja. Viisaiden sanat ovat teräviä kuin häränajajan piikki, mietelauselmat kuin lujia nauloja.
Rauhan Nobel-palkinto vuonna 2012.

kuriiri

 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 4855
 • Kurre asuu pihatuijassa
Jos sanon oman mielipiteeni, niin Räsäsen tulisi pohtia hieman syvällisemmin tuota sanontaa:

   - Pätevin, eikä suinkaan minulle mieluisin, tulisi valita

Nyt ministerillä ei ole aivan puhtaat jauhot pussissa. Hurskas, taikka ei, mutta hieman varovaisemmin tulisi olla liikenteessä, vaikka on jatkuvasti apupuolueissa ministerinä.
Kirjattu
- Kun nouset korkeammalle, havaitset  enemmän ja olet oma itsesi, liittoutumaton  -

Rakshasa

 • Vieras
Oliskohan syytä selvittää millä korkoprosentilla on Kataiselle ja Urpilaiselle oikein laitettu lainaa eli lainan ehdot.

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/art-1288497981573.html

Lainaus
Velkaa Kataisella on yhdessä vaimonsa Mervi Kataisen kanssa 413 268 euron edestä.
Valtiovarainministerinä toimivalla Urpilaisella on velkaa 281 000 euroa yhdessä miehensä Juha Mustosen kanssa.
Minäkin ottaisin velkaa tollasen mällin jos korko on 0.1 %:a ja taksinmaksuaika 40 vuotta.

Meinaan noilla tuloilla ei ole järkevää ottaa lainaa ELLEI.....

Herää myös kyse siitä, että onko lehmä ojassa velakaisilla ja pankiireilla.

(näillä komenteilla varmasti menetin taivaspaikan Kokkareissa ja Demareissa)
« Viimeksi muokattu: 08.09.12 - klo:22:37 kirjoittanut Rakshasa »
Kirjattu

Äitee

 • kompostittaja
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 2575
Oliskohan syytä selvittää millä korkoprosentilla on Kataiselle ja Urpilaiselle oikein laitettu lainaa eli lainan ehdot.
...nips
(näillä komenteilla varmasti menetin taivaspaikan Kokkareissa ja Demareissa)


Voi hyvänen aika miten söpöä poppuliinia. Avainsana on Helsinki ja tulotaso.

Jos on hyvät tulot, voi ostaa talon, joka toimii vakuutena.
Ei tarvita sala liittoa. Kannattaa käydä pankissa tsekkaamassa tämän hetken korkoprosentti.
Kirjattu
Less than Madonna, more than Princess Di - I hope.

Ava

 • Vieras
Kun suhteutetaan maailman mittakaavaan, Suomessa julkinen hallinto toimii ällistyttävän puhtaasti ja tehokkaasti. Ei tarvitse asettua asumaan kuin Ranskaan, Espanjaan tai Italiaan, kun tälläisen seikan havaitsee.

Olen järkkyttynyt tavallisen suomalaisen palkansaajan kaunaisesta asenteesta. Oikeasti saisitte hävetä.
Kirjattu

Rakshasa

 • Vieras
Oliskohan syytä selvittää millä korkoprosentilla on Kataiselle ja Urpilaiselle oikein laitettu lainaa eli lainan ehdot.
...nips
(näillä komenteilla varmasti menetin taivaspaikan Kokkareissa ja Demareissa)


Voi hyvänen aika miten söpöä poppuliinia. Avainsana on Helsinki ja tulotaso.

Jos on hyvät tulot, voi ostaa talon, joka toimii vakuutena.
Ei tarvita sala liittoa. Kannattaa käydä pankissa tsekkaamassa tämän hetken korkoprosentti.
Niimpä niin. Miksi hyväpalkkaisilla on tarve ottaa ihan helkkarinmoinen laina? Moneen kertaanhan on jo sanottu, että Katainen ja Urpilainen kuuluvat siihen isorikkaaseen prosenttiin.

Ja tuo korkoprosentti on muuten sitten tallettajien ja veronmaksajien maksama eli EKP määrää korot eli eivät ole reaalimaailmasta. Äitee on yhtä pihalla kuin Eurooppalainen suunitelmatalous.
« Viimeksi muokattu: 09.09.12 - klo:13:44 kirjoittanut Rakshasa »
Kirjattu

Rakshasa

 • Vieras
Kun suhteutetaan maailman mittakaavaan, Suomessa julkinen hallinto toimii ällistyttävän puhtaasti ja tehokkaasti. Ei tarvitse asettua asumaan kuin Ranskaan, Espanjaan tai Italiaan, kun tälläisen seikan havaitsee.

Olen järkkyttynyt tavallisen suomalaisen palkansaajan kaunaisesta asenteesta. Oikeasti saisitte hävetä.
Tuo perustelu ei muuten päde sitten edes oikeudenkäynissä. "Minä varastin paljon vähemmän kuin kaverini joka ei jäänyt kiinni - miksi minua siis rangaistaan?"
Kirjattu

Sepe

 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 13298
 • Uskomaton

Olen järkkyttynyt tavallisen suomalaisen palkansaajan kaunaisesta asenteesta. Oikeasti saisitte hävetä.

Olen tuosta kaunaisuudesta samaa mieltä.
Ihmettelen mihin joukkoon itsesi luet kun et ole suomalainen palkansaaja.
Kirjattu

kuriiri

 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 4855
 • Kurre asuu pihatuijassa

 Perussuomalaiset eivät ole päässeet vielä kovin paljon juhlimaan poliittisilla virkanimityksillä. Ilmeisesti, koska ei löydy edes auttavaa tietoutta hoitamaan jotakin korkeaa virkaa.

Mielestäni ainoa suurempi kohu oli Soinin avustaja EU-hommiin, hyvä kaveri löytyi, tottakai. Eihän ne Persutkaan voi jäädä nimitysruletissa sivustaseuraajiksi.
Kirjattu
- Kun nouset korkeammalle, havaitset  enemmän ja olet oma itsesi, liittoutumaton  -

Sepe

 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 13298
 • Uskomaton

 Perussuomalaiset eivät ole päässeet vielä kovin paljon juhlimaan poliittisilla virkanimityksillä. Ilmeisesti, koska ei löydy edes auttavaa tietoutta hoitamaan jotakin korkeaa virkaa.

Eipä ole tietouden - tai ehkä paremmin osaamisen ja kokemuksen - puute haitannut virkaan nimittämisiä. Ehkä vain uskova uskoo että kun Herra antaa viran niin Herra antaa myös järjen.
Kirjattu

Rakshasa

 • Vieras

 Perussuomalaiset eivät ole päässeet vielä kovin paljon juhlimaan poliittisilla virkanimityksillä. Ilmeisesti, koska ei löydy edes auttavaa tietoutta hoitamaan jotakin korkeaa virkaa.

Mielestäni ainoa suurempi kohu oli Soinin avustaja EU-hommiin, hyvä kaveri löytyi, tottakai. Eihän ne Persutkaan voi jäädä nimitysruletissa sivustaseuraajiksi.
Onneksi sanoit tietoutta etkä koulutusta sillä muuten olisin välittömästi repäissyt yhden filosofian maisterin ymmärtämättömyyden matematiikassa esimerkiksi. Kolme nollaa on aika paljon virhettä ja vielä suurempi virhe on se että takuutukset ja tikuutukset eivät ole oikeaa rahaa. Ilmankos kokoomuksellaon kuutosen lyhyen matikka johdossa.

Väitän muuten, että suhteelisuudentajuinen mökin mummu pärjäisi noissa johtotehtävissä oikein hienosti.
Kirjattu

Ava

 • Vieras
Olen tuosta kaunaisuudesta samaa mieltä.
Ihmettelen mihin joukkoon itsesi luet kun et ole suomalainen palkansaaja.

Kai minun on sitten luettava itseni ei-kaunaiseksi suomalaiseksi palkansaajaksi.

Voisiko joku viisaampi valistaa, mistä lähteestä tämä tämmöinen kaunainen asenne oikein kumpuaa? Kuten moni tietää, olen vuosia asunut Pekingin ja Bangkokin kaltaisissa jumalan hylkäämissä suurkaupungeissa, joissa kaunaisuuteen todella olisi aihetta ja silti sitä vaikuttaisi olevan vähemmän kuin Suomessa. Täällä pelkkä hengitysilma on laadultaan niin hyvää, että jo siitä pitäisi ymmärtää, että meillä viranomaiset hoitavat hommansa.
Kirjattu

Laika

 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 7530
 • Koirakunnan marttyyri
  • Satunnaisesti harjoittamani blogi
Ja tuo korkoprosentti on muuten sitten tallettajien ja veronmaksajien maksama eli EKP määrää korot eli eivät ole reaalimaailmasta. Äitee on yhtä pihalla kuin Eurooppalainen suunitelmatalous.

En puuttuisi, ellet levittelisi noita höpöjuttujasi jokaikisessä ketjussa. Jos EKP yrittäisi nostaa korkoa, seuraukset taloudelle olisivat tuhoisat. Vastuuttomalle ja tietämättömälle se ei ehkä ole mikään ongelma, muille kyllä.

http://pragcap.com/what-happens-if-and-when-the-interest-rate-rises

Japan isn’t “running out of Yen” and rates aren’t going to rise because of the mythical Japanese bond vigilantes and their concerns over government debt levels (assuming there are even any left after they’ve spent the last 20 years jumping out of the windows of their high rise banks thanks to the many rising rate predictions from the various macro economic arms relaying “research” to their bond traders).  Rates might rise for other reasons, but the BOJ will attack that issue when and if necessary.
Kirjattu
'The animals of the world exist for their own reasons. They were not made for humans any more than black people were made for white, or women created for men.' -Alice Walker

Rakshasa

 • Vieras
Ja tuo korkoprosentti on muuten sitten tallettajien ja veronmaksajien maksama eli EKP määrää korot eli eivät ole reaalimaailmasta. Äitee on yhtä pihalla kuin Eurooppalainen suunitelmatalous.

En puuttuisi, ellet levittelisi noita höpöjuttujasi jokaikisessä ketjussa. Jos EKP yrittäisi nostaa korkoa, seuraukset taloudelle olisivat tuhoisat.
Eikö se ole nyt jo tuhoisaa? Velkaelämä jatkuu E-euroopan maissa ja me maksamme.

Eurouskovaisen höpötys jatkuu - toivottavasti olet veronmaksaja siellä nettopuolella etkä saamapuolella Valtion tms budjetista.
Kirjattu

Sepe

 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 13298
 • Uskomaton
Voisiko joku viisaampi valistaa, mistä lähteestä tämä tämmöinen kaunainen asenne oikein kumpuaa? Kuten moni tietää, olen vuosia asunut Pekingin ja Bangkokin kaltaisissa jumalan hylkäämissä suurkaupungeissa, joissa kaunaisuuteen todella olisi aihetta ja silti sitä vaikuttaisi olevan vähemmän kuin Suomessa.

Voisiko noissa maissa vaikuttaa uskonto, jossa karma lupaa hyvityksen seuraavassa elämässä?
Buddhalaisuus - Bangkok - ei muutenkaan tue kaunaisuutta.
Kirjattu

Rakshasa

 • Vieras
Kuten moni tietää, olen vuosia asunut Pekingin ja Bangkokin kaltaisissa jumalan hylkäämissä suurkaupungeissa, joissa kaunaisuuteen todella olisi aihetta ja silti sitä vaikuttaisi olevan vähemmän kuin Suomessa.
Kaikki kaunaiset saivat rauhan Taivallisen rauhan aukiolla?


Lainaus
HS:Bangkokin mellakat levisivät ja muuttuivat verisiksi
10.4.2010 13:40 | Päivitetty: 11.4.2010

.....jootenkin tulee mieleen, että joku olisi sulkenut silmänsä?
Kirjattu

kuriiri

 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 4855
 • Kurre asuu pihatuijassa

 Kaunainen, muistaakseni Paavo Lipponen lanseerasi uusintakäyttöön hyvinkin suomalaiseen mielenlaatuun kuuluvan adjektiivin, "Kaunainen".

 Paavolle jokainen ihminen, joka yritti muistella hänen tekemiään virheratkaisuja päätöksissään , niin jokaisen yrityksen Paavo kuittasi sanomalla:

  - Kaunaista puhetta, Herra/rouva on kaunainen, harvemmin kommentoi muuten kuin sen, että toinen on kaunainen, varsinkin lehdistössä oltiin kauttaaltaan kaunaisia.
Kirjattu
- Kun nouset korkeammalle, havaitset  enemmän ja olet oma itsesi, liittoutumaton  -